Guldkjole og Grüner Veltliner
Jeg har indgået et samarbejde med https://www.propogpagne.dk/om at smage og beskrive nogle af de vine de forhandler, og en aften i januar var det tid til at smage på den biodynamiske, spontangærede, ufiltrerede østrigske hvidvin lavet på druen grüner veltliner, de havde sendt.
Jeg tror umiddelbart aldrig jeg bliver træt af at modtage kasser med spændende vin, jeg ikke har smagt før.
Guldkjolen røg på kroppen, og smuk, kølig vin blev åbnet og hældt op.
Næsen i glasset, lukkede øjne, vin der blev slynget forsigtigt, for at ramme læberne kort efter.
Den var flot gylden, og bar samtidig præg af at være ufilteret. Vild og smuk, på én gang.
Den duftede af små, buttede og saftige Clara Friis pærer, der mindede mig om de gange jeg har besøgt en “pluk selv” plantage og gået langs lange rækker af pæretræer i jagten på de flotteste af slagsen, samt hvide syrener.
Præcis den duft der rammer næsen om sommeren, når man i høj fart, og med blafrende sommerkjole, cykler forbi en syren der netop er begyndt at blomstre.
I smagen var der syrlige grønne æbler, nyslået græs, og godt med citrus. En smule saltsyltede citroner, lidt hvid peber der prikkede bagerst på tungen uden at være dominerende, cremede mandler, og en sjat af den pære der også var i duften.
Mmmmm altså…
https://www.propogpagne.dk/produkt/gruner-veltliner-johannes-zillinger-2020/
En både frisk og fyldig hvidvin, som vil passe perfekt til blandt andet stenbiderrogn, sushi, asiatisk mad og retter med asparges.
Hvis I ender med at smage den selv, så meld endelig tilbage til mig hvad I synes – det elsker jeg.