Den store rosé test part 1
Sommer og rosé er bare et match vi ikke kan komme udenom.
De duggede flasker med kølig rosé på havebordet. Det der egentlig godt kunne trænge til at blive malet, men lige må vente et år mere.
Solstrålerne mod glasset, der får vinen til at se nærmest magisk ud, ligegyldigt om det er af den lyse laksefarvede slags, eller den mørkere lyserøde der er i.
Rosé er lavet på blå druer, og får sin smukke farve fordi skallen har fået lov til at være med en lille smule under produktionen.
Her kunne jeg godt fyre en masse fine ord af, som jeg ikke engang selv forstår, men det vil jeg undlade, og istedet komme med en forklaring jeg håber giver bedre mening.
Hvis det er en lys rosé har skallerne kun lige været med nede og kysse et kort øjeblik, og hvis det er en mørkere én er de måske nået helt til ‘second base’ – Som man siger…
De to vine fra https://www.theis-vine.dk jeg skal beskrive for jer i dag, er af den lyse, sydfanske slags begge to, men smager alligevel slet ikke ens.
Den første dufter af stenfrugter – solmodne, friske abrikoser, ferskner og en lille smule jordbær dukker også op.
I smagen er der hvid fersken…du ved, de der flade ferskner med hvidt frugtkød der er i sæson lige nu, lidt pink grape, blomster og brombær. Store, buttede brombær.
Nr. 2 Chateau de Bertrands dufter af vandmelon, hvid fersken og smukke, hvide jasminblomster.
Smagen byder på spændstige, sødmefulde mandariner, et lille hint af vilde hindbær, og masser af honningmelon.
Af den slags der er perfekt moden, og mild.
https://www.theis-vine.dk/collections/all/products/2018-cotes-de-provence-rose-chateau-des-bertrands
Begge vine er gode bude på en letdrikkelig, frugtig og spændende rosé, der er frisk i stilen og vil 100% gå godt til mange af sommerens retter, som f.eks. salater, grillet fisk, lette pastaretter, grillet pizza og ikke mindst tapas.
Hvilken én er du mest til, tror du?